Over Aruba Leer meer over het Caribische Eiland van Aruba.

Street Car

Een Vrolijk Eiland

Aruba (/əˈruːbə/ ə-roo-bə; Dutch: [aːˈrubaː]) is een constituent eiland van het koninkrijk der Nederlanden in de zuidelijke Caribische Zee, gelokaliseerd ongeveer 1600 kilometer (990 mijl) te westen van het grootste deel van de Antillen en 29 kilometer (18 mijl) ten noorden van de kust van Venezuela. Het meet 32 kilometer (20 mijl) lengte van het meest noordwestelijke punt tot aan het meest zuidoostelijke punt en is 10 kilometer breed op het breedste punt. [5] Samen met Bonaire en Curaçao vormt Aruba een groep genaamd de ABC eilanden. Als een groep worden de Nederlandse eilanden ook vaak de Nederlandse Antillen genoemd. Aruba is een van de vier landen die het koninkrijk der Nederlanden vormen, samen met Nederland, Curaçao en Sint Maarten. De inwoners hebben allemaal dezelfde nationaliteit: Nederlands. Aruba heeft geen staatkundige onderverdeling, maar voor census doeleinden, is het verdeeld in 8 regio’s. De hoofdstad is Oranjestad. Anders dan een groot deel van de Caribische regio, heeft Aruba een droog klimaat en een dor, door cactussen bezaaid landschap. Dit klimaat heeft het toerisme geholpen op het eiland, omdat de bezoekers kunnen uitgaan van betrouwbaar warm en zonnig weer. Het land heeft een oppervlakte van 179 km2 (69.1 sq mijl) en is drukbevolkt met 102.484 inwoners tijdens de Census van 2010. Het ligt buiten het Orkaan gebied.

Een Vrolijk Eiland - 90.000 Vrienden Die U Nog Niet Heeft Ontmoet.
- Aruba Tourism Authority

Ongeveer drie kwart van het Arubaans nationaal product wordt verdiend door toerisme of gerelateerde activiteiten. De meeste toeristen komen van de Verenigde Staten (voornamelijk uit het noordoosten van de VS), Nederland en Zuid Amerika, grotendeels Venezuela en Colombia. Als onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, kunnen inwoners van Nederland relatief makkelijk reizen naar Aruba en de andere eilanden van de Nederlandse Antillen. Er zijn geen Visums nodig voor Nederlandse burgers, alleen een paspoort is nodig. En hoewel de valuta in Aruba anders is (Nederland gebruikt de Euro), kan geld makkelijk worden omgewisseld in een lokale bank voor Arubaanse Florijnen. Voor het faciliteren van passagiers die als bestemming de Verenigde Staten hebben, de United States Department of Homeland Security (DHS), U.S. Customs and Border Protection (CBP) de pre inklaring faciliteit in Aruba is actief sinds 1 Februari 2001 met de uitbreiding van het Queen Beatrix Vliegveld. De Verenigde Staten en Aruba hebben deze overeenkomst sinds 1986. Het begon als een USDA en douane post. Sinds 2008 is Aruba het enige eiland met deze service voor privé vluchten.

Voor de volledige informatie.

Wikipedia

Download de Official Aruba Travel Guide App om alles uit uw vakantie te halen.


Palm Beach


De vernieuwde twee mijl lange strip bekend als Palm Beach Aruba is het thuis van de glamoureuze hoge hotels in Aruba en bezaaid met water sport mogelijkheden, pieren, strandbarren, restaurants en winkels. Rustige wateren maken het een comfortabele haven voor zwemmers en snorkelaars.

Een wandeling langs de kust tijdens zonsopgang of ondergang is perfect om te trainen en voor een rustige reflectie tijdens uw Caribische vakantie. Volledig genietend van de perfecte mandarijn zonsondergang of genietend van een diner bij kaarslicht met blote voeten op het strand van Aruba kan een perfect einde zijn van een luie of opwindende dag met zon en zee.

Na zonsondergang komt het Palm Beach gebied vlak bij de kust tot leven met bruisende clubs en casino’s die een druk nachtleven bieden. Twee van de grootste winkelcentra van Aruba bieden genoeg te kopen voor de echte shoppers en er zijn ook bioscopen, waterfontein shows, bowling en kuuroord faciliteiten.

 

Surf Side Beach


Surfside Beach is het strand vlak naast het strand en is maar 5 minuten weg van het centrum van Oranjestad. Dit strand is perfect voor families met kinderen, omdat het water ondiep en rustig is. Er zijn verschillende voorzieningen zoals een keuken, bar, badkamers en de mogelijkheid om strandstoelen te huren.

Fort Zoutman en de King Willen III Toren


De oudste overblijfselen van de Nederlandse kolonisatie en Aruba’s oudste gebouw, Fort Zoutman, is gebouwd in 1796 als bescherming tegen piraten en vijanden. In 1868 is de Willem III Tower toegevoegd aan het Fort en diende als Aruba’s eerste publieke klok en als vuurtoren voorzien van een torenspits en een petroleumlamp. Nadat het licht was uitgegaan in de toren, diende Fort Zoutman voor bijna een eeuw voor verschillende organisaties zoals overheid kantoren, politiebureau, bibliotheek, postkantoor en als gevangenis. Tegenwoordig zit er het Historical Museum, wat een museum is die vele voorwerpen toont van het begin van Aruba tot de overblijfselen van de koloniale tijden en tot de huidige tijd. Iedere dinsdagnacht wordt het Bon Bini Festival gevierd bij het in de 18de eeuw gebouwde Fort Zoutman in Oranjestad. Hier worden Arubaanse folklorische dansen uitgevoerd en er is typisch Arubaans voedsel voor goedkope prijzen.